Meteen naar de inhoud

Creativiteit op de werkvloer!

Mireille Meijer

Gepubliceerd op 20 Juni

Hoi! Welkom bij de eerste creatieve blog van Axiflex. Mijn naam is Mireille! Ik ben grafisch designer bij Axiflex. Afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de look en feel van de nieuwe website. Werken aan dit project was en is ontzettend leuk, het blijft natuurlijk een “on going” project, waar creativiteit nooit stil staat.

Creativiteit is nodig om ruimte te creëren voor inventieve ideeën. Het ontwerpen van de nieuwe look en feel geeft mij veel voldoening. Het is heerlijk om een frisse wind in Axiflex te blazen. Het begrijpen van het DNA speelt een grote rol bij dit vormgeven. Daarnaast is het ook belangrijk om stil te staan bij de intentie van alles wat ik ontwerp. Dit is de basis voor het uiteindelijke ontwerp.  Deze final designs zie ik als de trofeeën, die voort zijn gekomen uit het hele proces dat hieraan voorafging. 

Soms is dit ook even puzzelen en kom ik er zelf niet altijd uit. Gelukkig heb ik mijn collega’s met wie ik dan brainstorm. Meestal komen hier dan ook goede ideeën uit voort! Het inspireert mij ontzettend als ik samenwerk met collega’s die hetzelfde doel voor ogen hebben. We leren van- en inspireren elkaar, om tot de beste ontwerpen te komen. Precies datgene maakt mijn werk ook zo leuk. Elke dag is anders maar altijd creatief!

Nog een paar tips voor het stimuleren van creativiteit op de werkvloer die voor mij werken:

  • Lees boeken over je vakgebied. Mijn top 3: Creative Personal Branding van Jurgen Salenbacher, Building a Story Brand van Donald Miller en Social Goat van 433.
  • Deel zinvolle ideeën met je team: samen sta je sterker (ben je creatiever) dan alleen!
  • Kill your darlings!

Door: Mireille van Dommelen