Meteen naar de inhoud

We mogen weer!

Valerie Romeo

Gepubliceerd op 20 Juni

Drie leuke restaurants/terrassen in Rotterdam uitgelicht:

Alfredo’s Taqueria

Bron: alfredostaqueria.nl

Deze tip is speciaal voor onze collega’s die werken aan de Librijesteeg. Hier vlakbij bevindt zich Alfredo’s Taqueria. Een Mexicaans restaurant dat allerlei kleine gerechten serveert. Daarnaast drink je er lekkere cocktails of non-alcoholische drankjes. De inrichting doet gezellig aan en is voorzien van sprankelende kleuren als roze en kobaltblauw. Wanneer het weer dit toelaat, kun je er ook heerlijk in de besloten tuin zitten. De sfeer is er ongedwongen en toegankelijk en er zijn naast een aanbod van vlees en vis ook genoeg vega(n) opties.

Tip: Elotes (maïskolf van de grill met chipotle mayo en kaas).

Adres: Goudsesingel 204, 3011 KD Rotterdam
Openingstijden: momenteel alleen woensdag t/m zondag (zondag alleen bezorging en afhalen) tussen 17.00 en 22.00.

 

axiflex_detachering_werving_selectie_vacatures_gemeentebanen_foto_thaidelibird

 Thai Deli Bird

Op het altijd gezellige Katendrecht bevindt zich Thais restaurant Deli Bird. Ook hier is de sfeer gezellig en ongedwongen. De picknicktafels op het terras zijn om aan te schuiven; ben je met z’n tweeën, dan kan het dus dat er ander gezelschap naast je komt zitten. Hier moet je natuurlijk wel zin in hebben, maar het heerlijke eten maakt veel goed. De gerechten worden geserveerd op gekleurde plastic bordjes, wat ik persoonlijk heel fijn en vakantie-achtig vind.

Tip: voorgerecht bestaand uit buideltjes met kipgehakt en krab, Thung Tong. Niet alleen lekker, maar ook erg leuk om te zien.

Heb je geen zin om hier te zitten, maar wil je wel genieten van het eten? Naast het restaurant bevindt zich een afhaalgedeelte met aparte ingang: Deli Bird Thai Take Away. Tip: voorkom lang wachten rond etenstijd en bel van tevoren. Zo zorg je ervoor dat je het gelijk kunt meenemen.

Adres: Delistraat 44A & 46C, 3072 ZL Rotterdam (Katendrecht)
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 21.30. Afhalen kan 7 dagen per week.

 

Wereldmuseum 

Bron: wereldmuseum.nl

Nu alles langzaamaan weer opent en ook musea weer bezocht mogen worden, wil ik jullie deze relatief kleine tip niet onthouden. Het Wereldmuseum heeft een klein, maar fijn terras langs de Willemskade in Rotterdam. Hier kun je terecht voor lekkere koffie, een lunch of kleine snack, ook als je geen interesse hebt in een echt museumbezoek. Het is hier heerlijk rustig en je kunt er zowel in de zon als schaduw zitten. Het mooiste van dit terras is het uitzicht op de Maas, de Erasmusbrug en de Kop van Zuid.

Adres: Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 en zaterdag + zondag 11.00 – 17.00

 

sandwich wereldmuseum

Door: Valérie Romeo