Meteen naar de inhoud

Digitalisering en technologie

Digitalisering en technologie

We leven in een Informatiesamenleving gedreven door digitalisering en technologie. Onder deze verzameltermen vallen digitale technologieën zoals robotica, platformen, virtual reality, augmented reality, big data en algoritmen, biometrie en kunstmatige intelligentie. Deze technologieën veroorzaken een ‘digitale revolutie’: bestaande structuren en systemen veranderen. De gemeente is verantwoordelijk voor het publiek belang in de informatiesamenleving en voor het verlenen van betrouwbare en goede digitale dienstverlening.

Vraagstukken voor de gemeenteraad

De gemeenteraad stuurt en controleert hoe klantvriendelijk de dienstverlening van de gemeente is. Wat is de visie op (digitale) dienstverlening? Hoe is de stand van de gemeentelijke ICT? Hoe staat het met de informatieveiligheid en het waarborgen van de privacy van inwoners? Hoe borgen we dat iedereen mee kan doen, dat er ook contact mogelijk is tussen mensen en de gemeente als deze minder digitaal vaardig zijn? Het technische karakter van deze onderwerpen moet niet in de weg staan de portefeuillehouder geregeld te bevragen. Want de informatiesamenleving en digitalisering zijn essentieel voor de kwaliteit van de uitvoering en van de gemeentelijke organisatie en het vertrouwen van inwoners in de lokale overheid.

ICT vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan bij de gemeente in de ICT? Wij hebben de meest interessante vacatures voor IT-professionals. Bekijk hier al onze ICT vacatures.

Open sollicitatie

Staat er op dit moment geen vacature open die op jouw wensen aansluit? Stuur ons dan een open sollicitatie! Vul hieronder jouw gegevens in en upload jouw CV. Zodra wij een passende functie hebben, nemen wij contact met je op!
axiflex_detachering_werving_selectie_vacatures_gemeentebanen_Mine_recruiter

Heb je een vraag?

Neem contact op met Gabriëlla Meijer (Hoofd Recruiter)  door te bellen of een WhatsApp bericht te sturen naar:
06 – 23 85 34 94.

Open sollicitatie